4-6 Servings ~ 2 hours
  • Hvidløg
  • Timian kviste
  • Salt ( En del )
  • Peber
Opskrift:

Verdens bedste måde at stege sin culottesteg på

Det var meningen at vores culottesteg skulle på grillen, men da vejret ikke var med os, så valgte vi at stege den i ovnen, men det blev os perfekt 🙂
Vores steg vejede henholdsvis 1,3 -1,5 kg.

Du starte med at vende din culottesteg på ryggen og fjerner alle sener/fedt, da det ellers kan gøre kødet lidt sejt, når det skal spises. Når dette er gjort vender du stegen om og skære riller i fedtlaget, så det kommer til at ligne nogen mindre firkanter.
Sørg for at skære godt ned men ikke helt ned til kødet.

Skær fedtet fra kødet

Skær fedtet fra kødet

Krydr kødet som du har lyst, men vi valgte at bruge rigeligt med salt og peber og hvidløg. Vi valgte os at tilføje nogen timian kviste på toppen, det gir lige lidt ekstra til kødet. Smid kødet i et ildfast fad ( uden vand ) Dette er ikke nødvendigt, og fedtet kan du bruge senere til en
god sovs hvis dette er nødvendigt. Men nu skal i gang med stege kødet så det bliver dejlig mørt og vi benytter os af interval stegning. Det kræver lidt mere tid men det er besværet værd.

Kryder kødet

Kryder kødet

Du starter med, at forvarme ovnen på 180 grader. Og når ovnen har nået den rette temperatur, så begynder du at stege den i 10 min, og efterfølgende tager du ud af ovnen og lader den hvile i 10 min.
Sådan fortsætter du – Kig på tegningen nedenunder!
( Husk du skal ikke dække kødet til – Hverken under stegning eller hviletid )
Efter step 5. sørg for at kødet når 55 grader.
( men ellers oplevede jeg dette efter de 15 min )

Interval Stegning Ovnen Hviletid
1 12 min x
2 10 min x
3 12 min x
4 10 min x
5 15 min x

Efter 5 interval skal du tage kødet og pakke den ind i sølvpapir og lader den stå og hvile i yderligere 30 min. Så er kødet klar til servering.
OBS: Vi kan godt lide kødet lidt rosa/rød – Hvis man ønsker den mere “tør” så lad den stå i 45 min, eller lidt mere tid i ovnen.

Kødet er klar til hviletid

Kødet er klar til indpakning i sølvpapir

Klar til spisning

Klar til spisning