4 Servings ~ 30 minutes
  • 500g svinekød
  • 3 spsk mel
  • 3 spsk havergryn
  • 2 dl mælk
  • 2 æg
  • 2 løg
  • 2 stilk blad sellerri
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk salt
  • groftkværnet peber efter smag
  • 1 tsk timian
  • 1 lille håndfuld frisk basilikum eller 1 tsk tøret basilikum
Opskrift:

Frikadeller med et tvist

Vi elsker frikadeller hjemme hos os og det er kun fantasien der sætter grænser for hvad du kan putte i dem.
Helt alm som mor laver dem, er med æg, løg, salt, peber og paprika. Jeg prøver tit med feta , chili , mandler, koriander, krydderurter eller kål. Jeg har prøvet lidt af hvert det kommer også tit an på hvad jeg har i mit køleskab. Det er så dejlig nemt, bland alle ingredienserne sammen enten med en håndmikser eller med klør 5 .

Stil farsen på køl 1/2 til 1 time. Efter hvor lang tid du nu har, rør i farsen og mærk om dellerne er nemme at forme ellers tilsæt lidt mere mel. Tit hvis kødet er af lav fedt indhold skal der lidt mere mel i har jeg erfaret.

Frikadeller med et tvist. Prøv denne opskrift på danske frikadeller. Super lækker ret med masser af smag og nemt at lave.

Frikadelle farsen

Derefter lidt margarine eller olie på en pande og steg dellerne til de har fået godt med farve. Det kan jeg bedst lide. Vi fik dellerne sammen med hjemmelavet pita brød og creamfraise dressing. Tænker de også ville være gode til kartoffelsalat med masser af løg og krydderurter.

Frikadeller med et tvist. Prøv denne opskrift på danske frikadeller. Super lækker ret med masser af smag og nemt at lave.

Frikadelle