3-4 Servings ~ 2 hours
  • 1 lille løg 1 skrællet gulerod 1 fed hvidløg 1 selleri stilk 750 g. friske tomater 2 spsk. ekstra jomfruolivenolie 2 spsk. usaltet smør 1 stor håndfuld basilikumblade 1 stor håndfuld bredbladet persille
Opskrift:

Tomatsauce – Super lækker og velsmagende.

Hvis du vil prøve at lave en rigtig lækker tomat sauce, skulle du prøve denne. Den er langt den bedste tomat sauce jeg nogensinde har prøvet. Ikke mindst med det er lidt ekstra lækkert, når man selv har lavet den, men det smager altså også meget bedre 😉 Resultatet skulle gerne ende ud i, at du har en tyk, lidt cremet tomat sauce, som bare smager vildt godt. Den er helt perfekt til pasta, kødboller, grillet kød og evt. noget hjemmebagt brød.

Du starter med at hakke gulerod, selleri, hvidløg og løg i mindre stykker, så de alle har nogenlunde samme størrelse/tykkelse.

De lækre ingredienser til tomatsaucen

De lækre ingredienser til tomatsaucen

Til at starte med kom jeg tomaterne i gryden, og bragte det i kog, men for at være sikker på at der ikke var noget “skind” tilbage fra tomaterne bagefter, valgte jeg at tage tomaterne i blenderen, sammen med løgene.

Ingredienser til tomatsaucen

Ingredienser til tomatsaucen

Derefter  kommes tomater og løg i en stor gryde, og bringes i kog. Gulerod, selleri, basilikumblade, persille og hvidløgene tilsættes. Tilsæt noget jomfruolivenolie. Lad det stå og og simre 1 time til halvanden, eller indtil det er tyk og cremet. Husk at rør jævnligt i saucen. 10-15 min. inden tomat saucen er ved at være færdig, tilsætter du 2 spsk. smør.

Tomatsauce ingredienserne simrer

Tomatsauce ingredienserne simrer

Personligt vælger jeg altid at “blende” løgene, hvis der skal løg i noget af mit mad. Jeg elsker smagen af løg, men er ikke så vilde med dem, hvis der skulle være stykker af dem. I denne ret har jeg valgt at blende løgene og tomaterne, inden de kom i gryden.

Denne tomatsauce er rigtig lækker til italienske kødboller, prøv den opskrift her.