4 Servings ~ 50 minutes
  • Til kødboller:
  • 500 gr. Hakket flæskefars eller svinekød.
  • 1 dl brødkrummer eller rasp
  • Oregano
  • ½ tsk stødt spidskommen
  • ½ tsk stødt koriander
  • Chili (Tørret eller frisk)
  • Rosmarin (Finthakket)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 æg
  • Salt
  • Peber
  • Olivenolie til stegning
  • Tomatsauce:
  • 1 ds flåede tomater
  • 1 dl vand
  • ½ dl tomatpuré
  • 1 ds flåede tomater
  • 2 fed hvidløg
  • 1 hakket løg
  • Basilikum
  • Pasta:
  • 500 gr. frisk pasta
Opskrift:

Fremgangsmåde for Italienske kødboller med tomatsovs samt frisk pasta
Bland kødet med følgende ingredienser i en skål og rør det godt sammen: Rasp/brødkrummer, oregano, spidskommen, koriander, chili, rosmarin, hvidløg (Finthakket eller benyt en hvidløgspresser), æg samt salt og peber. Der kan evt. tilsættes en lille smule mel hvis det er nødvendigt for at få massen til at holde sammen. Det skal have konsistens så der kan rulles små fine kødboller.

Ingridienser til italienske kødboller i tomatsauce

Ingredienser til italienske kødboller i tomatsauce

Når dette er klar, skal alle bollerne på panden og steges. (Husk at man steger kød, så sørg for panden er varmet op til rette temperatur før bollerne puttes på. 🙂

Kødbollerne vendes på panden til de alle er brune på alle sider.

kødboller italienske

Stegning af italienske kødboller

Tomatsauce:
Løg samt hvidløg svitses af i en lille gryde og efterfølgende tilsættes de flåede tomater, tomatpuré, chili, vand samt basilikum.
Herefter plejer jeg, at lade det små simre i ca. 10 minutter, og derefter begynde at smage tomatsaucen til.
Når tomatsaucen smage tilfredsstillende, tilsættes de stegte kødboller og herefter lader man retten simre i ca. 15 minutter. Personligt kan jeg godt lide, at lade den simre indtil tomatsaucen har en dejlig tyk konsistens.

Italienske kødboller i tomat sauce der simrer

Italienske kødboller der simrer

Mens tomatsaucen simrer koges 500 gr. frisk pasta.

Serveres så snart pastaen er kogt værdig. Drys evt. med revet parmesan.
Du er nu klar til at nyde Italienske kødboller med tomatsovs samt frisk pasta, bon appetit!

Tips:
I kødbollerne har jeg også haft held med at tilsætte frisk persille.
Kødbollerne kan også sagtens laves af hakke oksekød hvis man lige har det ved hånden.
Retten kan også holdes varm i ovnen, tilsæt evt. mozzarella ost og varm den til den er brun.

Ps. prøv nogle af vores andre lækre pasta retter her.