4 Servings ~ 45 minutes
  • 50 g sukker
  • 1 appelsin
  • 1 pk ladyfingers
  • 2 æg
  • 1 pk mascarpone
  • 2 dl. expresso el. stærk kaffe
  • Marsala 3-4 spskf.
  • Lidt salt
  • Mørk chokolade
Opskrift:

Fremgangsmåde for Tiramisu

Italiensk dessert

Overblik over hvad der skal bruges til Tiramisu

Kaffe blandes med Marsala, og en strøget tskf. sukker hældes i.
Stil den i køleskabet.
Pisk sukker og æggeblommer godt sammen, riv skallen af en appelsin og bland i. Rør mascarpone i og stil det i køleskabet.

Pisk æggehviden med en knivspids salt. Når æggehviden er stiv piskes 1 tskf sukker i, og æggehviden vendes i blommemassen.

Ingredienserne hvor de røres sammen

Ingredienserne røres godt sammen

Derefter hældes det halve kaffe i en tallerken, og man vender det halve af ladyfingers i kaffen. Vend hurtigt 3 gange, de må ikke nå at suge for meget. Del ladyfingers op i to portioner, da der skal være to lag. Læg de ladyfingers der er blevet vendt i kaffen i en række, og halvdelen af den creme du har lavet, skal lægges oven på. Gentag nu samme procedure fra før, så der bliver to lag ladyfingers og to lag creme.

Her ses starten på hvordan du lægger ladyfingers og cremen

Husk det er vigtigt at få lagt de 2 lag, først ladyfingers, så creme, og så samme procedure igen

Stil din Tiramisu i køleskabet. Den har bedst af at stå i køleskabet til dagen efter, men kan dog stadig spises samme dag. Lad den helst stå minimum 3 timer, da ladyfingers skal være godt bløde.

Lige før du serverer din Tiramisu, rives den mørke chokolade henover.