4 Servings
  • 100 g. smør
  • 100. g. grofthakkede pistacie nødder
  • 2 æg
  • 3 dl. sukker
  • 4 spsk. kakao
  • 1½ dl. hvedemel
  • 1½ tsk. vaniljesukker
  • 1 knivspids salt
  • Lidt rasp til at drysse i bageformen
Opskrift:

Brownie med pistacie og Carte d’or is

I weekenden havde jeg lyst til at prøve en lækker og ny dessert som jeg ikke har prøvet før. Det eneste jeg vidste var at det skulle være en brownie, men det får man jo så tit syntes jeg, så det skulle være noget mere end bare det. Og hvad er bedre en en lækker brownie med is til? 😀 Så jeg gik ned for at købe ind til min brownie og isen jeg skulle have dertil. Det var først da jeg stod nede i brugsen jeg fandt på at det skulle være Carte d’or´s is med pistachio og vanilla- så for at køre den helt ud tænkte jeg at det kunne være lækkert med pistacie i brownie dejen. Så var det da på en og anden måde gennemført 🙂
Der blev handlet ind og jeg kom hjem og gik i gang med at lave dejen til brownien, som var ganske simpel:

Lækker brownie dessert med Carte d'or is

Lækker brownie dessert med Carte d’or is

 

Smelt smør og lad den bagefter køle af, imens hakker du pistacie nødder groft. Æg og sukker røres sammen i en skål, hvor mel, kakao, salt og vaniljesukker røres sammen i en anden skål. Den tørre blanding (mel, kakao, salt og vaniljesukker) sis ned i skålen med din ægge og sukkerblanding. Det smeltede smør tilsættes og der røres godt rundt i dejen. Når dejen er rørt godt, kan du tilsætte de groft hakkede pistacie nødder, rør efterfølgende godt rundt i dejen igen, så pistacie nødderne bliver godt fordelt ud i hele dejen.

Brownie med pistacie og Carte d'or is

Brownie med pistacie og Carte d’or is

Bageformen smøres og der drysses rasp i, vend bageformen på hovedet bagefter, så det løse og overskydende rasp falder ud. Brownie dejen fordeles i formen og bages ved 175 g. i ca. 25 min. Kig til kagen et par gange for at være sikker på den ikke får for meget. Bagefter skal kagen køle af. Da kagen var afkølet prikkede jeg nogle fine cirkler ud, du kan evt. bruge et stort glas eller andet med en cirkelform.

Brownien serverede jeg med Carte d’or is med pistachio og vanilla is på toppen af brownien, samt med en klat flødeskum ovenpå. Ved siden af brownien lagde jeg lidt mango og dryssede med grofthakkede pistacie
nødder.

Den færdige brownie med pistacie og Carte d'or is

Den færdige brownie med pistacie og Carte d’or is