4 Servings ~ 1 hour minutes
  • 400 g. pastinak
  • 400 g. persillerod
  • 8 skiver bacon
  • 40 g. valnødder
  • 8 timiankviste
  • 4-5 små rødløg
  • 1 persilledusk
  • 3/4 dl balsamico
  • 100 g. parmesan i flager
  • 30 g. smør
  • 4 oksemedaljoner, ca. 700-800 g. i alt.
  • olivenolie
  • salt og peber
Opskrift:

Oksemedaljoner med valnøddepanade

Hvis du elsker en god bøf, men godt kan blive træt af det samme og det samme, så er Oksemedaljoner med valnøddepanade måske noget for dig.
Opskriften er i sig selv ret nem, men det giver altså et rigtigt lækkert pift til retten, når der tilsættes valdnøddepanade oven på bøfferne.

Fremgangsmåde:

Rodfrugterne skrælles og snittes i fine korte stave samt deles op i bundter. Tag en stilk timian og lig ved – Dette vikles i bacon 1-2 stykker alt efter hvor meget man nu elsker bacon. 🙂 Bundterne skal krydres med salt og peber, og hæld en lille smule olivenolie over, for at gøre dem ekstra sprøde – Bages ved ca 200 grader i 20 minutter.

Rodfrugter med timian og bacon (Salt, peber og lidt olie)

Rodfrugter med timian og bacon (Salt, peber og lidt olie)

Ps. jeg plejer at lave ekstra af disse, da de altid bliver spist.

Pil rødløg og halver dem. Løgene skal koges i balsamicoen i ca. 15 minutter under låg – Vend dem et par gange så de bliver “kogt på alle sider”

Rødlog koget i balsamico

Rødlog koget i balsamico

Hak valnødderne samt persillen, knus parmesanosten og tilsæt den. Rør det hele sammen med smør.
Ønsker man det, kan man vikle bacon omkring medaljonerne. I opskriften her, puttede vi medaljonerne på grillen, de kan også sagtens laves på panden. De skal brunes på begge sider ved kraftig varme.
Medaljonerne ligges i et ildfast fad (Kan evt. times, så de ligges i samme fad som rodfrugterne) og valdnøddepanaden puttes oven på – Steges ca. 10 minutter.

Oksemedaljon med valdnøddepanaden

Oksemedaljon med valdnøddepanaden

Lav en flot anretning med en medaljon, 1-2 bundter rodfrugter med bacon samt et par af de rødløg der er kogt i balsamicoen. Server samtidig lidt af balsamicoen til, der er indkogt til en lækker glace.

Bon appetit 🙂