2-4 Servings ~ 44 minutes
  • ca 400 g kyllingefars
  • 2 gulerødder
  • 1 bund persille
  • 3 fårsløg eller 1 alm løg
  • 2 æg
  • 5 tsk havergryn
  • 2 fed hvidløg
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk peber
  • 1 tsk timian
  • Smør og olie til stegning
Opskrift:

Sunde kyllingefrikadeller

Er du træt af de traditionelle frikadeller som er lavet af svinekød? Så kan det klart anbefales at prøve vores kyllingefrikadeller med gulerødder og persille.

Kom gulerødder, løg, hvidløg, persille og æg i foodprocessor til det er hakket fint.

Ingredienser til farsen

Ingredienser til farsen

Bland det i kyllingefarsen og tilsæt salt, peber, timian. Tilføj havregryn i dejen til det hele sætter sig og du kan forme farsen nemt. En nem måde at forme frikadellerne på er at tage en spiseske og form dem efterfølgende i håndfladen.

kyllingefars

Kyllingefars som er blandet

Steg dem i en klat smør med lidt olie, til de er sprøde og gylden brune på alle sider. Vi fik frikadellerne med kartoffelsalat, men de kan faktisk spises med alt. Nogle gange har jeg også tilføjet lidt mandler (hakket) i farsen, det er med til at give det lidt ekstra bid.

Frikadeller på panden

Frikadeller på panden

deller, Fiskefrikadeller

kyllingefrikadeller

Hvis du vil prøve vores frikadeller med svinekød, så findes de her