2-4 Portioner ~ 1 time
  • 500g svinekød
  • 1 æg
  • 1/2 dl mælk
  • 2 dl hakkede sommer hvidkål
  • 1 løg
  • 4-6 spsk mel
  • urtesalt eller alm salt og peber
  • 25g smør
  • 1/4 fløde
  • 5 dl sødmælk
  • 2 l vand
  • ca et halvt sommer hvidkål
  • urtesalt eller alm salt peber
  • kartofler
Opskrift:

Kål frikadeller og stuvet sommer hvidkål – En god klassiker med et tvist.

Tænkte hvorfor ikke komme kål i farsen og resultatet blev faktisk rigtig godt og fordelen ved en sommer hvidkål er at kålen er blødere i teksturen end alm hvidkål så det blev rigtig lækkert i dellerne – Så prøv det :)

Start med farsen:

Kom sommer hvidkålen og løg i en foodprocessor blend det til det er fint. Kom det i farsen sammen med æg, salt, peber, møæl og mel, rør godt og mærk om det skal have lidt ekstra mel. Man skal kunne forme bollerne i hånden uden det klister for meget fast i hånden. Steg dellerne på en pande med margarine på alle sider og kanter. Mens dellerne steger skal den stuvet hvidkål laves.  Hak ca. halvdelen af sommer hvidkålen og kog det i ca. 10 min. hæld vandet fra og lad kålen dryppe af i en si. Kom smør, fløde og mælk i en gryde og bring det i kog under omrøring. Tilsæt kålen, salt og peber.

Lad det små koge i et pr. minutter og smag til. Tilføj evt. lidt mel jævning eller maizena til du opnår den rette kondistens. Spis retten med kartofler.

sommer hvidkål, løg, æg og mælk til frikadeller

sommer hvidkål, løg, æg og mælk til frikadeller

Den færdige frikadelle fars

Den færdige frikadelle fars

De færdige frikadeller

De færdige frikadeller

Det snittede kål koges.

Det snittede kål koges.

stuvet hvidkål

stuvet hvidkål

Den færdige ret

Den færdige ret