4 Servings ~ 35 minutes
  • 8 jalapenos chilipeber
  • 1 pakke philadelphia flødeost
  • 2 pakker bacon
Opskrift:

Opskriften på jalapenos poppers med bacon, er utrolig nem.

Jeg synes det er en lækker snack der enten kan bruges som en forret (OBS: Den er stærk, så sørg for at den ikke overdøver hovedretten ellers at folk får noget at stille ganen med før de skal til næste ret) eller en nem og lækker snack.
Når jeg skal lave jalapenos poppers med bacon handler jeg ofte i Bilka, da det stort set altid er til at få chili der og de andre ting.
Jeg har dog fundet ud af, at der ofte er stor forskel på hvor stærke jalapenos er, så tag dig i akt. Til tider tænker man at de næsten intet smager af, andre gange kan de være aldeles stærke.

Chilien deles i 2, så det er muligt at rense dem inden i. Jeg tager altid alle kerner samt det “hvide” ud, inden i. Det man kender fra en normal peberfrugt. Ønsker man de skal være virkelig stærke kan man efterlade noget af dette hvide samt kernerne, da chiliens kraft sidder i dette.

Begge halvdele af chilien fyldes med philadelphia flødeost og “sættes” sammen igen.

jalapenos poppers med bacon - Inden der kommer bacon på

Jalapenos chilipeber til jalapenos poppers

Når dette er gjort, skal der blot vikles 1-2 stykker bacon omkring chilipeberen, alt efter hvor stor den er.

jalapenos poppers med bacon - Klar til ovnen

Bacon viklet omkring en jalapenos chili samt ost i midten.

Når det er klar skal de i ovnen ved ca 200 grader på varmluft i 15-20 minutter, eller til de er flotte og gyldne.
De kan sagtens laves på grill, men da der ofte vil komme lidt ost ud under stegningen kan det være nemmere i ovnen.

Capsaicin olie er det stof der gør chilipeber stærkt. I en frisk chilipeber er det kun peberfrugt køden der er en lille smule stærk samt det “hvide” der er inden i. Kernerne producerer ikke i sig selv capsaicin olie, og vil derfor være begrænset stærke. Har chilien fået lov at ligge vil capsaicin olien dog sprede sig og gøre det hele stærkt.

God fornøjelse og husk jalapenos poppers med bacon kan nydes hele året.

Ps. der kan godt laves dobbelt portion, de bliver som regel alle spist. 😉