4 Servings ~ 2 hours
  • 700g lammebrov i tern
  • 4 spsk rødvineddike eller hvidvinseddike
  • 1 tsk salt eller efter behag
  • 4 spsk olie
  • 1 kanelstang
  • 1 tsk kardemomme stødt eller kapsler
  • 5 neliker
  • 2 stor løg
  • 4 fed hvidløg
  • 3 gulerøder
  • 1 stor chili
  • 4 tsk ingefærpasta
  • 2 tsk spidskommen
  • 2 tsk gurkemeje
  • 1 tsk chaiennepeber
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2dl vand
  • 1 tsk garam masala
  • friske koriander, til pynt indisk brød og frisk kogt ris som tilbehør
Opskrift:

Indisk lammegryde

Læg kødet i en skål og tilsæt salt og hvidvinseddike eller rødvinseddike stil det til side. Varm olien op i gryde tilsæt kanel, kardemomme og neliker og svits i 1 min.
Tilsæt løg, gulerøder og chile og svits det yderligere, sørg for at løgene ikke bliver brune. Herefter tilsætter du ingefør, hvidløg ( presset ) spidskommen og gurkemeje og skru lidt op for varmen og derefter tilføjer du tomaterne og vandet. Kog retten op.

Tilsæt kødet i gryden og læg låg på gryden og kog i ca. 50 min ved svag varme indtil kødet er mørt. Smag retten til med salt, cayennepeber og gram masala. Jeg brugte 2 tsk garam masala. Retten er herefter klar.

Tips: Vi lod retten stå i ca. 90 min før vi serverede retten. Vi spiste retten sammen med ris og nan brød. Det var utroligt lækkert og mørt og kødet smagte slet ikke som lam, som man kunne forstille sig.

Indisk lammegryde. Super mørt og lækkert gryderet som indeholder lam. Den har sin afstammelse fra Indien. Retten indeholder mange forskellige kryderier, men er bestemt værd at prøve.

Indisk gryderet med lam

Obs: Vil anbefale at kødet frisk da det smager meget bedre. Vi købte vores hos den lokale slagter.