4 Servings ~ 45 minutes
  • 400-500gr. lammekød
  • 1,5 tsk. salt
  • Sort peber (efter behov)
  • 500gr. kartofler
  • 450gr. hvidkål
  • 2 dl fløde
  • 100 gr.gedeost(chevre)
  • 1/2 pose estagon
  • 1 spsk rapsolie
Opskrift:

Lammebøffer med stuvet hvidkål

Start med smide kødet i en skål og ælt det godt sammen med salt og peber, efterfølgende form dine bøffer. Du kan vælge at tilføje lidt reven løg i farsen, hvis man ønsker lidt ekstra smag. Skræl/skrub dine kartofler og smid dem over til kogning.

Kål i strimler

Kål i strimler

Kålen koges i 2min

Kålen koges i 2min

Efterfølgende skære du kålen ud i strimler (grove). Kog kålen i let saltet vand i ca. 1-2 min. Sørg for det ikke får for meget, så bliver de alt for bløde.
Herefter tager du en gryde og koger fløden op og tilsætter gedeosten ( smagen er meget kraftig, hvis man ikke kan lide smagen, så hellere tilføj en mindre portion) Efter osten er smeltet i fløden, tilføjer du estragon bladene og smager til med salt og peber.

Oste blandingen

Oste blandingen

Kål og oste blandingen

Kål og oste blandingen

Nu tilføjer du kålen til fløde sovsen og lader den simre så det er varmet godt igennem. Grill eller steg dine bøffer i noget olie i ca. 3-4 min på hver side.

Bøfferne inden stegning

Bøfferne inden stegning

Servere retten med kartofler.