4-5 Servings ~ 3 hours
  • 30g gær
  • 1/2 tsk groft salt
  • 5 sps oliven olie + olie til skålen
  • 750g durummel
  • ca 5 -6 dl lunken vand
  • 1 dl sukker
Opskrift:

Pizzadej med durummel.

Hvis man gerne vil have en rigtig italiensk pizza, så kan det klart anbefales at lave dejen selv, dog tager det længere tid men det er det værd.

Bland gæren med sukker i en skål, pisk vandet i og lad det stå i ca 10 min ca. Tag en ny skål og kom mel i og tilføj gær blandingen og derefter oliven olie. Rør rundt indtil dejen sætter sig. Dejen skal være blød glat og fugtig.

Hæld dejen ud på en let melstrøjet bord og derefter skal der æltes i 10 min – Ja! 10 min hvis dejen ikke er fugtig nok kan man tilsætte lidt vand mens man ælter dejen.

Dejen står til hævning

Dejen står til hævning

Dejen har hævet

Dejen har hævet

Form dejen til en pæn kugle og læg den i en skål som er smurt med oliven olie, kom film over og lad dejen hæve i ca 1 1/2 time. Nå dejen er hævet til dobbelt størrelse slår du luften ud af dejen og former dine pizzaer som du nu har lyst til. Der bliver ca 5 pizzaer ud af denne potion. Pynt dem med tomatsauce og fyld bag dem i ovnen.

Dejlig italiens pizza

Dejlig italiens pizza

Pizza med fyld

Pizza med fyld

Klar til spisning

Klar til spisning

Bagning: 200 grader. ca. 20-25min ( Hvis du ønsker en ekstra sprød bund, så varm dine bageplader i forvejen )