16 Servings ~ 1 hour
  • 25 g gær
  • 1 tsk. salt
  • 3 dl vand
  • 2 spsk. olivenolie
  • 500 g hvedemel
  • Tilbehør / Drys:
  • 1-2 dl olivenolie
  • Groft salt
  • Rosmarin
Opskrift:

Focaccia boller

Disse focaccia boller er en lækker snack de fleste kan lide. Denne version er med groft salt og rosmarin. Der kan sagtens benyttes et andet krydderi som oregano eller merian. Du kan også prøve at tilsætte tomatpure, skinke og ost for at lave en “pizza-bolle”.

Fremgangsmåde for focaccia boller.
Gæren udrøres i lunkent vand. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør det hele sammen.
Nogle opskrifter går på at dejen skal hæve i 1 time, men jeg plejer faktisk allerede her at forme bollerne og blot lade dem hæve 15 minutter. Bollerne skal formes og ligges på en plade med bagepapir. Når de har hævet de 15 minutter, pensles det med godt med olivenolie, drysses med groft salt og det ønsket krydderi og sættes i ovnen ved 225 grader i ca 15 minutter.

Disse focaccia boller er utrolig lækre til madpakken, som en lille snack, eller natmad.

Focaccia bollerne er klar.

Focaccia bollerne er klar.

Kender du til andre lækre snack boller, så smid endelig en kommentar.