20 Servings ~ 45 minutes
  • 100 g gær
  • 16 spsk. olivenolie
  • 8 dl vand
  • 4 tsk. Salt
  • 1600 g hvedemel
  • "Fyld":
  • Salt
  • Olivenolie
  • Timian / Rosmarin / Merian
  • Ost
  • evt. bacon
Opskrift:

Opskrif på lækre Focaccia boller der kan bruges som en snack, som madpakke eller tilbehør til salat eller kød.

Opløs gæren i vandet og tilsæt olivenolien. Herefter tilsættes saltet og melet røres i lidt efter lidt.
Husk at det er bedre at ælte dejen lidt ekstra end at putte mere mel i, for at gøre den mindre fast.
Når du ælter dejen bliver den nemlig mindre og mindre klistret.

Del dejen i 20 portioner og rul dem herefter ud i flade cirkle.
De skal nu have lov at efterhæve i ca. 20 minutter. Herefter skal de pensles med olivenolie og drysses med groft salt samt en af krydderurterne (Timian / Rosmarin / Merian) eller dit yndlings krydderi, det er kun fantasien der sætter grænser.
Herefter drysses de med reven mozzarella ost  – Der kan også sagtens ligges lidt bacon oven på det er også rigtig lækkert.

focaccia boller med olie og krydderurter

focaccia boller med olie og krydderurter

Så har focaccia bollerne fået ost

Så har focaccia bollerne fået ost

Herefter skal de bages i ca. 12-15 minutter ved ca 200 grader.

Herefter er de klar. Jeg synes de er lækre som en snack men de kan også bruges som tilbehør til div. retter – Udover det kan den også deles og fyldes med salat og lækker pålæg. 🙂