9 Servings ~ 1 hour 15 minutes
  • 125g smør
  • 2 1/2 dl mælk
  • 50 g gær
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 æg
  • 500 - 525 g mel
  • Remonce:
  • 100g blødt smør
  • 100g brun farin
  • 1 tsk kanel
  • 1 æg til pensling
Opskrift:

Brunsviger boller

Start med at smelte smør i en gryde. Når det er smeltet hælder du det over i en skål og tilsætter sukker, salt og æg og pisker det sammen. Lun mælken og opløs gæren heri. Når det er opløst kommer du det over i skålen sammen med de andre ting, rør det sammen og tilsæt til sidst 500 g mel. Gem de sidste 25 g til bordet eller hvis den klister for meget.

Rør det hele sammen og når det begynder at sætte sig er det klør 5 du skal bruge, for så skal der æltes i 5 min på bordet. Husk  dejen skal være klistret og det må gerne klistre lidt på bordet.

Stil dejen til hævning i ca. 40 minutter, så den bliver dobbelt størrelse. Mens dejen hæver laves remoncen som er blødt smør og brun farin som røres sammen. Når dejen er hævet færdig, laves bollerne. Tryk et hul i hver bolle som i en fuglerede. Tilføj 1 tsk remonce i hver bolle og tryk bollen lidt sammen om remoncen.

Dejen efter hævning

Dejen efter hævning

Bollen med et lille hul

Bollen med et lille hul

Tilføj fyldet

Tilføj fyldet

Pisk et æg og pensel bollen og drys tilsidst med kanel. Bag bollerne i en forvarmet ovn 200g i 10- 15 min -og så er der serveret.

Klar til spisning

Klar til spisning

Man kan sagtens spise to hver 🙂