6-8 Servings ~ 1 hour 30 minutes
  • 100 g margarine
  • 2 1/2 dl mælk
  • 50g gær
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 æg
  • 500g mel
  • lidt mel til chokoladeknapperne
  • 100g chokolade knapper
  • 1 æg til pensling
Opskrift:

Varme chokoladeboller med masser smør så er man i himlen. Slotsbageren i Aalborg har de mest fantastiske chokolade boller. Det er mig en gåde hvordan de får dem så store, fede, luftige samt fyldt med chokolade og dej agtige på den gode måde. Så derfor besluttede jeg mig, at lave dem selv og resultat blev faktisk rigtig godt 🙂

Start med at smelte smør i en gryde. Når det er smeltet hælder du det over i en skål og tilsætter sukker, salt og æg og pisker det hele sammen. lun mælken og opløs gæren heri. Når gæren er oplæst kommer du det over i skålen med de andre ting, rør det sammen og tilsæt melet. Hæld dejen ud på bordet og ælt dejen godt.

Husk dejen skal være klisteret, glat og fed. Stil dejen til hævning i 40 min eller indtil den er dobbelt størrelse. Derefter kommer du chokoladeknapperne i dejen og ælt dem godt ind i dejen . Form bollerne i passende størrelse og de stilles yderligere til hævning i 30 min. Pensel bollerne med pisket æg og bag bollerne i en forvarmet ovn på 200 grader i 10-15 min

Bolledejen

Bolledejen

Chokolade blandet i lidt mel

Chokolade blandet i lidt mel

Dejen med chokoladen

Dejen med chokoladen

Lav dine boller

Lav dine boller

De færdige chokoladeboller

De færdige chokoladeboller

Mums smeltet chokolade

Mums smeltet chokolade