4 Servings ~ 1 1/2 hour minutes
  • 400 - 500g oksekød
  • 2 gulrrod
  • 3 bladselleri
  • 1 stort løg
  • 4 store champignon
  • 1 aburgine
  • 5 fed hvidløg
  • 1 dåse flåede tomsater
  • 1 dåse tomat pure
  • 100g parmasan eller anden ost
  • 1 pose mozaralla
  • 3-4 tsk salt
  • 2 tsk peber
  • 3 tsk basilikum
  • 3 tsk timian
  • 3 tsk organo
  • 2 tsk paprika
  • 2 stk laurabærblade
  • 1 mornaysauce
  • friske grove lasagne plader eller helt alm plader
Opskrift:

Lasagne med grøntsager

Vi prøver altid at få så mange grøntsager i vores mad som overhovedet muligt. Nu har jeg skrevet hvad jeg har brugt i min lasagne men alle grøntsager kan bruges. tricket er at rive grøntsagerne. Kræsne børn ville aldrig opdage at de får så mange grøntsager og det smager skønt :). Du får saftig men stadigvæk en kraftig smag fra grøntsagerne.

Hakkede grøntsager til lasagne

Hakkede grøntsager til retten

Start med at at rive alle grøntsagerne, kom dem i en gryde hvor du svitser dem i noget olie. Kom derefter kødet og hvidløgen i gryden. Svits til kødet har fået farve. Tilsæt derefter flåede tomater og tomatspuré.

Så skal der tilføjes krydderier. Igen kan man jo gøre som man vil. Jeg brugte salt, peber, basilikum, timian, oregano, paprika. laurabærblade og 100g pamasanost. Tilsæt ca 2dl vand og lad det stå lidt og simre.

Kødsovs til lasagne

Kødsovs til lasagnen

Skær auberginen ud i tynde skiver. Find det størrelse ildfastfad frem du vil bruge også skal lasagnen formes. Start med dække bunden med kød og kom lidt mornaysauce og et lag auberginer også lasagne plader. Fortsæt sådan til du slutter af med et lag kødsauce.

lasagne

lasagne

Kom lasagnen i ovnen i 30 min ved 200g. Derefter tag den ud og kom et lag motzarella og auberginer på. Stil den tilbage i ovnen på gril hold øje med lasagnen til ost og auberginen har fået farve. Så er retten klar servering.

lasagne med ost

lasagne med ost

Lav evt en salat til retten.  Jeg havde nogle tomater og en agurk som jeg skar ud i små tern. Jeg tilføjede lidt fetaost som fik et drys med tørret mynte. Lasagnen kan også laves lidt spicy med cheyenne pepper, lidt frisk chili eller tørret. Man kan også godt lave sin egen bechamelsauce men det gør jeg kun når vi får gæster og det skal være lidt finere. Men til hverdag bruger jeg bare en mornaysauce, det er altid et hit.

Lasagne er klar til spisning

Klar til at spise