6 Servings ~ 1 hour
  • 1000 g kyllingefileter
  • 1 løg, eller saften derfra
  • 3 æg
  • 2 tsk strøgen salt
  • Peber
  • 1 spsk feta i tern, med top
  • 200-300 g broccoli
  • 2 gulerødder
  • 1 pakke bacon
  • Tilbehør:
  • Kartofler
  • 1 fed hvidløg
  • lidt mælk
  • smør
  • salt og peber
Opskrift:

Kyllingefarsbrød

Hvis du er til farsbrød, syntes jeg du skulle prøve denne lækre udgave med kylling, den er fuld af smag og saftig. Den smager rigtig godt, både varm og kold, og så er den rigtig god på en rugbrød til en madpakke dagen efter.

Jeg startede med at hakke kyllingefileterne, da det var gjort tog jeg æggene og blandede det i farsen. Jeg blændede et løg, og pressede saften ud, da jeg syntes det ville blive for meget at tage hele løget i, så jeg nøjedes med saften 🙂 Salten og peberen blev tilsat, og jeg rørte godt i farsen, så den blev blandet godt.

Ingredienserne kommes i kyllingefarsbrødet

Ingredienserne kommes i farsbrødet

Da kyllingefarsen var rørt, tog jeg noget feta som jeg havde til overs, og blandede det i, og det blev faktisk ganske godt 🙂 Jeg fordelte farsen i et ildfast fad, og tog nogle buketter broccoli og fordelte den ud i hele farsen, sammen med nogle gulerødder jeg havde skåret i skiver. Jeg tog en dejskraber for at fordele farsen jævnt, og dække grøntsagerne nogenlunde til af fars.

Kyllingefarsbrød- Broccoli og gulerødder stoppes ned i farsen, som bagefter bliver glattet ud

Broccoli og gulerødder stoppes ned i farsen, som bagefter bliver glattet ud

Derefter blev der fordelt en pakke bacon ovenpå farsbrødet, som også gør at den ikke bliver tør i ovnen, men det er også med til at give en dejlig smag til kyllingefarsbrødet. Sæt fadet i en forvarmet ovn på 200 g, i 45 min.

Kyllingefarsbrødet er blevet foret med bacon, og er klar til at komme i ovnen

Kyllingefarsbrødet er blevet foret med bacon, og er klar til at komme i ovnen

Som tilbehør til farsbrødet lavede jeg en ganske almindelig kartoffelmos, dog med et enkelt fed presset hvidløg blandet i.

Kartofler, hvidløg, smør og lidt mælk

Kartofler, hvidløg, smør og lidt mælk

Det smagte super godt til, men hvis man er til sovs, så ville der helt sikkert blive en knaldhamrende god sovs ud af det kyllingefarsbrød. Bare husk at tage væden fra hvis du vil lave det 😉

Kyllingefarsbrødet med kartoffelmos er klar til at blive serveret

Kyllingefarsbrødet med kartoffelmos er klar til at blive serveret