6-8 personer Servings ~ 2 hours
  • 200 gr. Blandet sabzi - Tørrede eller på dåse
  • 1000 gr. Lammekød ( små kød )
  • 200 gr. Røde kidneybønner ( tørrede )
  • 2 stk. Løg
  • 5 stk. Tørrede lime
  • 3 spsk olie
  • Salt ( efter behag )
  • Peber ( efter behag )
  • Gurkemeje ( efter behag )
Opskrift:

Ghormeh Sabzi – Traditionel persisk ret

Fremgangsmåde:

Løgene hakkes fint og svitses i olien. Herefter tilsættes salt, peber og gurkemeje. Efter du har skåret lammekødet i små stykker så tilsættes det i gryden. Når du har svitset kødet tilsætter du 1,5 liter vand sammen med bønnerne og det tørrede lime.
(Hvis du vil have den bedste resultat er det vigtigt at du sætter bønnerne i blød i min 8 timer inden du laver retten) Du lader retten simre under svag varme i 1 time.

Nu tilsætter du sabzi  (Dåse -Sabzi er en masse forskelligt grønt som er tørret) og  du skruer yderligere ned for varmen og lader retten stå i 20 min. Hvis du vælger at bruge tørrede sabzi, skal retten stå i 45 min.
Retten er nu klar til spisning, og til retten bør der serveres ris.

Da Ghormeh sabzi er en persisk ret, vil det ikke være muligt at købe sabzi i butikkerne, man skal ind i diverse specialbutikker. Alt til retten kan købes hos Eliksir i Aalborg. De har også en hjemmeside hvor alt kan købes fra.
Du finder siden her

Ghormeh Sabzi. En af de retter som alle Iraner elsker og det bliver lavet ofte i den Persiske køkken. Retten er utrolig smagsfuldt og er nemt at lave.

Den færdige ret – Ghormeh Sabzi