6-8 personer Servings ~ 1 hour
  • 1500 gr. Kylling
  • 500 gr. Valnødder
  • 2 stk. små løg
  • 2,5 dl granatæble puré
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk olie
Opskrift:

Fesenjon – Iransk gryderet med kylling

Fesenjon er en iransk ret som er nem at lave.

Fremgangsmåde:
Løgene hakkes og svitses i olien. Kyllingen parteres og svitses også sammen med løgene. ( Sørg for at fjerne alt skind fra kyllingen ) Når kødet har fået en brunlig farve tilsættes der 3 glas vand og saltet bliver tilføjet til retten. Valnødderne findeles i en blender og bliver tilføjet til retten efterfølgende.
Retten skal nu stå og koge under svag varme i ca. 15 min.

Nu tilsættes granatæble puréen og retten skal stå i yderligere 45 min under svag varme. Når olien lægger sig på overfladen er retten færdig, så det skal man holde øje med løbende. Man kan smage retten til med 1-2 spsk sukker.
Vi anbefaler at spise retten sammen med ris.

Persisk gryderet med kylling. Fesenjon er en dejlig ned opskrift på en persisk ret. Retten skal spises med ris.

Her ses den færdige ret med frisk granatæble

Persisk gryderet med kylling. Fesenjon er en dejlig ned opskrift på en persisk ret. Retten skal spises med ris.

Lækker gryderet fra Iran

Her ses retten for sig selv. Retten kan også laves med andet fjerkræ f.eks. kalkun eller and. Vi har også prøvet retten med små kødboller  – Det kan klart anbefales.
Hvis du ikke kan finde de rigtige ingredienser i diverse supermarkeder, så kan du vælge at købe dem online – Vi købte vores ting inde på en dansk hjemmeside som handler med udenlandske varer – Klik her

Skal risen have ekstra smag og blive gul som på billedet, så skal du benytte verdens dyreste krydderi som hedder “Safran” – Du opløser det i lunket vand og hælder det over den færdige ris.