5 Servings ~ 1 hour 30 minutes
  • 800g kylling
  • 1 stort løg
  • 4 skiver kål
  • 2 dåser flåede tomater
  • 1 dl vand
  • 2 tsk hvidløgspure eller 2 fed friske hvidløg
  • 2 tsk ingefær pure
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk cayennepeber
  • 1 -2 tsk salt
  • 1 spsk garam masala
  • 1 spsk koriander
  • 1 spsk spidskommen
  • - lidt chili
  • 1 dl cremefraiche
  • ris, nanbrød og græsk yoghurt med mynte
Opskrift:

Indisk gryderet ala Dansk version

Mine to brødre kom på besøg og de elsker indisk. så selvfølgelig måtte store søster diske op med deres livret. Jeg kalder det dansk indisk da jeg har taget udgangs punkt i indisk og tilføjet lidt dansk. Altså indisk på min egen måde.

Start med at skære løg og kål. kom kålen i gryden først og svits det ca. 1 min kom derefter løgene i og svits dem sammen med i yderligere i 1 -2  min.

Stegte løg og kål

Stegte løg og kål

Kom derefter flåede tomater, vand, hvidløgspure og ingefær pure i og kog det hele ca. 10 min eller til du synes løgene og kålen er møre. Imens skære du kylling i mundrette stykker.  Krydre dem med gurkemeje, salt og Chayenne peber og svits kyllingen på en pande.

Flåede Tomater i retten

Flåede Tomater i retten

Derefter tager du gryden med flåede tomater af og tilføjer en håndfuld friske koriander. Derefter tager du en stavblender og blender det hele til der ikke er flere klumper i sovsen. Kom derefter kyllingen i tomatsaucen.

Sovsen til retten er klar

Sovsen til retten er klar

Kylling til retten

Kylling til retten

Krydre med garam masala, koriander, spiskummen og salt. Lad det hele stå og simre i ca. 1 time eller gerne mere. Smag det hele efter endnu en gang og se om der skal chili i retten.

Til slut kommer du 1 dl Cremefraiche i. Kog det lig op og servere det sammen med ris, nanbrød og græsk yoghurt med mynte i.

retten er snart klar til servering

Retten er snart klar til servering

Værsgo drenge : )