4 Servings ~ 1 hour 15 minutes
  • 300 gr. blomkål
  • 1 l. vand
  • ½ tsk salt
  • 150 gr. skinke
  • 90 gr. hvedemel.
  • 3 dl mælk
  • 10 g smør
  • 4 øggeblommer
  • Salt / Peber
  • 4 æggehvider
  • 1½ spsk. rasp.
Opskrift:

Blomkålsgratin

Blomkålsgratin – En ret for dem, der ikke nødvendigvis er den største fan af blomkål.

Blomkålen pillet og laves til små blomkålsbuketter. Disse kommes i kogende vand og der tilsættes ca. ½ tsk. salt.

Når jeg laver denne ret, bruger jeg altid revet skinke.

 

Blomkål - Det er slet ikke så farligt.

Blomkål – Det er slet ikke så farligt.

Kom mel og 1½ dl mælk, i en gryde, gerne tykbundet så det ikke brænder på. Pisk det til jævning og tilsæt resten af mælken samt smør, og bring det i kog under piskning.

Blandingen koges godt sammen. Gryden tages af varmen og dejen skal køle lidt af. Rør æggeblommerne i en af gangen og husk at rør godt ind imellem. Der tilsættes salt igen, peber, skinke samt blomkålsbuketter.

Hviderne piskes nu meget stive, og vend så halvdelen i dejen med en dejskraber. Til sidst tilsættes de sidste piskede hvider forsigtigt, så massen ikke mister for meget luft. Dejen skal i et smurt fad, der kan evt. benyttes rasp i fadet, så du slipper for det sidder fast.

Sættes i ovnen i ca. 1 time ved 175 grader.