18-20 stk Portioner ~ 1 time
  • 100g. smør
  • 2½ dl. lunken vand
  • 50 g. gær.
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 450 g. hvedemel
  • 6 wienerpølser fra Langeland
Opskrift:
Opskriften er indsendt af: Anette Aarup Frandsen

Opskriften er indsendt af: Anette Aarup Frandsen

Gæren smuldres i en røreskål.
Smørret smeltes eller der bruges flydende steg og bag. Hvis der bruges steg og bag, plejer jeg at bruge lunken vand og hvis jeg smelter smør, hælder jeg koldt vand i smørret før det tilsættes gæren, så blandingen er lunken.
Sukker tilsættes og der røres rundt. Derefter tilsættes 1/3 af melet samt salt og man rører til dejen er lind og resten af melet tilsættes til dejen er dejlig blød, men ikke klæbrig.
Dejen deles i 18 boller og hver pølse deles i 3, så der er 18. Derefter tager man en af de små boller og i hånden udruller man den til en lang pølse på ca. 50-60 cm. Man nipper lige 2 cm. af den ene ende til øjne og arme. Så ruller man forsigtigt dejen om pølsen. Jeg starter altid i den ende, som jeg vil have skal være hovedet. Undervejs strækker jeg dejen lidt så den bliver tyndere og får et horn lignende krop. Jeg laver to arme og to øjne. Kroppen placeres på armene på bagepladen og øjnene trykkes på.
Derefter sættes pølsehornene til hævning i 30 min.
Pensles med æg og bages ved 200 grader 15-18 min. midterste rille.

Mange hilsner
Anette

Se de andre bud her