4 Servings ~ 45 minutes
  • 500g oksekød
  • 1 pak bacon i tern
  • 2 løg
  • 50 g margarine
  • 1 grøntsags bouillon
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk løg pulver
  • 3 spsk mel
  • kulør
  • kartoffelmos
  • 500g kartofler
  • 1-2 dl mælk
  • 1 stor klat smør
  • Salt og peber efter smag
Opskrift:

Millionbøf – En ret fra barndommen

Millionbøf er en ret jeg kan huske fra barndommen, min mor lavede retten ret ofte men det gjorde skam ikke noget, for det smagte pragtfuldt og man blev aldrig træt af retten 🙂 Retten er utrolig nem at lave og kan laves på under en time.

Start med at skrælle og koge kartoflerne. Derefter kom bacon på en pande (brug smør, hvis du ønsker den fede version) og svits det lidt. Kom herefter løg og oksekød på samme pande og svits det hele yderligere.

kødet bliver svitset

kødet bliver svitset

Kom vand over så det dækker alt kødet. Kom en bouillon, paprika, salt, peber og løg pulver i. Husk at smage til. Lad det hele simre i ca. 20 min.

Dækket med vand

Dækket med vand

Ryst eller rør en jævning af mel og vand og rør den i kødblandingen. Lad det koge 5 min til sovsen er blevet tykkere. Tilføj kulør til sovsen med et par dråber, så sovsen får en mørkebrun farve og slut af med at smage retten til.

Millionbøf - Retten er snart klar

Millionbøf – Retten er snart klar

Så mangler du kun at lave din kartoffelmos. Hæld vandet fra kartoflerne og tilføj en god klat smør og begynd at blende (håndmixer) mens du tilføjer mælken undervejs.