4 Servings ~ 1 hour 15 minutes
  • Frikadeller
  • 500 g hakket kyllingekød
  • 1 løg
  • 1 bundt frisk dild
  • 25 g stenfri sorte oliven
  • 25 g soltørrede tomater i olie
  • 50 g feta
  • 1 tsk tørret rosmarin
  • 1 tsk tørret salvie
  • 1 tsk tørret timian
  • 1½ tsk salt
  • peber
  • Lidt kærnemælk
  • 2 æg
  • 5 spsk hvedemel
  • 2 æg
  • Salat
  • 150 g napolitana salat
  • 2 ferskner
  • 3-4 skiver lyst brød
  • Lidt pinjekerner
  • 1 spsk. hvidvins eddike
  • 3 spsk. olivenolie
  • Et lille strø salt
  • Friskkværnet sort peber
Opskrift:

Kyllingefrikadeller – Nemt, sundt og SÅ velsmagende.

Efter vi har investeret i en ny køkkenmaskine, har jeg været helt vild med at hakke mit eget kylling.

Farsen til kylling frikadellerne bliver hakket

Farsen til kylling frikadellerne bliver hakket

Jeg syntes simpelthen det smager så godt, så nu ville jeg prøve at lave kylling frikadeller, og se hvordan de blev. Og jeg må sige at det blev en succes, det syntes min kæreste i hvert fald 🙂

Farsen er hakket, og nu er det løgets tur

Farsen er hakket, og nu er det løgets tur

Jeg startede med at hakke kyllingen til fars, og da jeg ikke er vild med løg stykker (men smagen) valgte jeg at give dem en tur gennem kødhakkeren også 🙂 Jeg ville også have noget dild i, da det giver en rigtig god smag, men da jeg også havde planer om at der skulle andre ingredienser i, syntes jeg det ville blive for meget, med alle de ting der kom i, hvis ikke noget af det blev hakket meget fint.. Så derfor valgte jeg at give dilden en tur i vores lille blender, sammen med den kærnemælk der skulle i. Smagen af dild vil jo stadig være der 🙂

kyllingefrikadeller - Dilden kommes i blenderen sammen med kærnemælken

Dilden kommes i blenderen sammen med kærnemælken

Efterfølgende skar jeg nogle soltørrede tomater og oliven ud i mindre stykker, smuldrede fetaen, og blandede alle ingredienserne med farsen. Rør farsen godt, inden den stilles på køl ½-1 time.

Feta, soltørrede tomater, oliven og dild er tilsat

Feta, soltørrede tomater, oliven og dild er tilsat

Når kyllingefrikadellerne skal formes, er det vigtigt du har en godt varm pande med lidt olie på, så frikadellerne er klar til at komme på panden.

kyllingefrikadeller - Der steges...

Der steges…

kyllingefrikadeller - Så har de den rigtige farve.

Så har de den rigtige farve.

 

Mens farsen stod på køl gjorde jeg klar til en salat jeg ville have til.
Brødet blev skåret i tern og kom på en steghed pande. Det er vigtigt at panden er tør, så ingen fedtstoffer når brødterne skal ristes (De kan også laves med olie på panden og nogle krydderier, men synes de bliver for tunge). Når brødterne er sprøde er de færdige. Lad dem køle af. Salaten skylles og stilles til afdrypning. (Hvis du vil lave din egen salatslynge, tag en frysepose, klip små huller i bunden hele vejen over, tag salaten i posen og slyng den rundt. Gerne udenfor, da alt risikerer at blive vådt ellers 🙂 )
Nu stod jeg med en masse ferskner vi skulle have spist, inden de blev dårlige, så derfor valgte jeg at tage ferskner i denne salat (Mango kunne også være et godt alternativ). Jeg skar dem i nogle fine skiver og kom dem i en skål, sammen med den afdryppede salat.

kyllingefrikadeller - Salaten er ved at være klar

Salaten er ved at være klar

Da jeg ville lave en lille dressing til, tog jeg noget hvidvins eddike, lidt olie, salt og peber og rørte det godt sammen. Hæld det ud over salaten og blandt det godt. Det er en rigtig god ide hvis du tager de ristede brødcroutoner i en skål for sig selv, og så bare blander dem sammen med din salat når den kommer op på tallerknen, da de ellers lyn hurtigt vil blive helt bløde. Drys pinjekernerne ud over din salat – Disse kan evt. ristes let brune inden, for at give mere smag 🙂