4-6 Portioner ~ 1 time
  • ca 200 - 300g hvedemel
  • 1/2 tsk vaniliesukker
  • 70g flormelis
  • 200g marcipan
  • 100g smør
  • 1 æg
  • ca 1/2 krukke hindbærmamelade
  • Glasur
  • 10 stk friske hindbær
  • flormelis
  • krymmel
Opskrift:

Hjemmelavet hindbærsnitter med frisk hindbærglasur

Jeg har længe ville prøve, at lave hindbærsnitter. Jeg måtte faktisk lave det to gange, før jeg blev tilfreds. Synes dejen blev lidt svær at rulle ud. Den gik nemt fra hinanden, derfor måtte jeg prøve igen. Den første dej var også kun en time i køleskabet og vil helt klart anbefale, at den er på køl i 24 timer, det har stor betydning, at den er fuldstændig kold og har sat sig. Ydermere kom jeg lidt mere mel i. Men det hedder jo også mørdej :) Det blev ikke så kønt når man samlede den. Men når den kommer i ovnen samler det hele sig og når du får skåret det til og glasuren kommer på så bliver det helt perfekt.

Fremgangsmåde

Bland hvedemel, samt halvdelen af marcipanen (100g ) sammen med flormelis og vaniliesukker. Smuldr smøren i og tilsæt ægget. Ælt det hele sammen hurtigt, men ælt det ikke for meget. Hvis du synes dejen er for klisteret så kom lidt mere mel i.

Pak dejen ind i film og stil det på køl så lang tid så muligt. Drys bordet med flormelis og rul dejen ud på bordet i en aflang firkant. Del den i to og rul den ene side på kagerullen og rul den ud på bagepladen. Smør den godt med hindbærsyltetøj og riv det sidste marcipan (100g) oven på.

dejen er rullet

Dejen er rullet

dejen med hindbær

Dejen med hindbær

dejen med revet marcipan

Tag den sidste side og rul på kagerullen og rul den forsigtig oven på  hindbærsiden. Det er her, det kan være lidt svært den går nemt i stykker. Men så lapper du det bare, man kan ikke se det når den først bliver bagt. Den skal nu bages i ovnen på 200 grader i 20 min og  ikke mere (Hellere 5 min for lidt end 5 min for meget ellers bliver de for tørre).

Pakket sammen

Pakket sammen

hindbærsnitten er færdig

hindbærsnitten er færdig

Glasuren er lavet af friske hindbær og flormelis. Tag ca. 10 stk hindbær og mos den lidt og tilsæt flormelis efter behov. Jeg fik ikke målt op hvor meget flormelis jeg brugte, men der skal godt med glasur på. Du kommer efterfølgende glasuren oven på den afkølet kage. Derefter kommer du krymmel på og skære kagen til i den størrelse du nu vil have dem i.

hindbær

HIndbærsnitte

Man kan også trykke kagen ud med kageforme eller et glas så får du runde hindbærsnitter eller hjerteformede hindbærsnitter.