4-5 Portioner ~ 1 time 30 minutter
  • 2 abugriner
  • 1 1/2 dl oliven olie
  • salt
  • 8 kartofler
  • 1000g oksekød
  • 2 store løg
  • 5 fed hvidløg
  • 2 tomat pure
  • 3 laurbærblade
  • 4 tsk spiskommen
  • 1 lille tsk kanel salt efter smag
  • Bechamel soucen:
  • 7 dl sødmælk
  • 75g smør
  • 100g hvedemel
  • 3 æggeblommer
  • 150g parmesanost
  • 1 lille tsk muskatnød
  • salt og peber
  • 50g parmesanost til toppen
Opskrift:

Græsk moussaka

Det er en virkelig god klassisk græsk ret. Den kan laves på mange forskellige måder og det er lidt smag og behag hvilken metode der er bedst. De gange vi har været i Grækenland har vi smagt på mange forskellige varianter. Men her kommer vores version af græsk moussaka.

Start med at forvarme ovnen på 250 grader.  Skær auberginerne i 1 cm tykkelse og læg dem derefter på en bradepande beklædt med bage papir. Pensel dem med olie og drys med salt. Bag dem i ovnen i ca 15 min til de er gyldne. Kom dem på en tallerken og stil dem tilside.
Brun kødet sammen med løget og hvidløg tilsæt derefter tomat pure og lidt vand – Lad det simre i små 10 min. Kom derefter laurbærblade, spids kommen, kanel og salt i gryden og lad det stå og simre i yderligere 10-15 min, smag det til løbende. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver.

Abugriner til Mousakka

Abugriner

Bechamel sauce:

Start med at varme mælken. Det må ikke koge. I en anden gryde smelter du smørret hvor du herefter tilføjer melet under omrøring og tilsæt den lune mælk lidt efter lidt mens du pisker. Tag gryden af varmen og tilføj æggeblommer og ost igen under omrøring.

Du starter med at lægge alle kartoffelskiverne i et smurt ildfast fad og efterfølgende dækker du til med lidt kød, så det lige dækker kartoffelskiverne. Nu dækker du kødet til med auberginerne og så fordeler du resten af kødet så det hele bliver dækket til. Til sidst hælder du bechamel saucen udover så det hele bliver dækket.
Du steger det hele i ovnen i 30-40 min i en forvarmet ovn på 200 gr.

Den perfekte Mousakka

Den perfekte Moussaka

Den færdige Mousakka

Den færdige Moussaka

Ps. For at gøre den ekstra lækker så riv yderligere parmesanost udover inden den skal i ovnen.

Mousakka med ekstra ost

Moussaka med ekstra ost