4-6 Servings ~ 45 minutes
  • 160g blødt smør
  • 150g sukker
  • 1 tsk vanillesukker
  • 4 æg
  • 120g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 73g marcipan
  • Skal af 1 1/2 citron
  • Saften af en citron
  • Glasur:
  • 150g flormelis
  • Saft af en hel citron
Opskrift:

En lækker og frisk Citronmåne

Vi beklager, billederne blev ikke så gode denne gang ;(

Jeg fik sviger familien på besøg – Hvad skulle man lige diske op med…  Det blev kartoffellasagne og citronmåne. Så kan det vist ikke gå galt.
Der blev scorede så mange point hos svigerfamilien. Svigermor tog resten af kagen med hjem  🙂 – Kagen skal selvfølgelig også deles med vores trofaste følgere af vores hjemmeside.

Sådan laver du en lækker citronmåne.

Du starter med at piske smøren sammen med sukker og vanillesukker til en hvid luftig masse, tilsæt æggene herefter et af gangen. Riv marcipanen og pisk den i æggemassen. Du river skallen fra en hel citron og tilføjer også saften i skålen sammen med mel og bagepulver.

Citronmånen er klar til ovnen

Citronmånen er klar til ovnen

Smør din springform ind i smør, vores måler 25cm i diameteren. Hvis i ønsker at kagen skal være mindre flad, så ta’ en som er mindre. Put dejen i formen og bag den i ovnen i 20 min ved 200 grader.

Pynt kagen med glasur når den er kølet helt af. Kom flormelis i en skål og tilføj saften fra 1 citron. Glasuren skal have en tyk konsistens. Man kan også rive citron skal i glasuren eller pynte med hakkede mandler.

Efter 20min i ovnen

Efter 20min i ovnen

Lækker og svampet

Lækker og svampet