- 150 g. smeltet smør
- 200 g. rørsukker
- 3 æg
- 1tsk. bagepulver
- 200 g. hvedemel
- skal af 1 1/2 økologisk citron
- saft fra 1 1/2 citroner
- Glasur
- 375-400 g. flormelis
- 20 g. smør
- 1-2 spsk. kogende vand
- saft af 1 citron
Citron muffins med glasur
Sådan laves Citron muffins med glasur.
Smelt smøren og rør den sammen med rørsukkerne, de 3 æg tilsættes et af gangen, og røres godt ud. Hvedemelen og bagepulveret sigtes sammen med massen, og det røres godt sammen. Derefter hælder du den pressede citron saft ned i dejen , sammen med den revne citron skal, og vender dejen. (Ikke røre)
Nu er dejen klar til at blive fordelt i nogle muffinforme, og sat i en 180 graders forvarmet oven i 30-35 min.
Lad dine citron muffins afkøle inden du pynter dem med glasur.
Glasur
Rør blødt smør og flormelis sammen, tilsæt 1-2 spsk. kogt vand, citronsaft og gul frugtfarve, så det får en flot frisk farve Rør det godt sammen, og når dine citron muffins er afkølet, lægger du glasuren oven på.
Tag evt. glasuren og fyld den i en frysepose, klip et lille hul i det ene hjørne, og tryk forsigtigt glasuren ud over dine muffins.
Du kan pynte med lidt citron skal, eller disse flotte spiselige blomster