10 stk. Servings ~ 1 hour 15 minutes
  • 1200g hvedemel
  • 300 g smør
  • 2 pakker gær
  • 4 æg
  • 5 dl mælk
  • 2 spk sukker
  • 2 tsk salt
  • 1 æg til pensling
Opskrift:

Store boller

Denne opskrift er altid et hit og du kan bruge dejen til kanelsnegle eller brunsviger. Her er 7 simple steps til vellykkede boller 🙂

1. Smelt smørret i en gryde.
2. Lun mælken i en anden gryde og opløs gæren i mælken.
3. Kom mel, sukker og salt i en stor skål, efterfølgende tilføjer du det smeltede smør samt mælk/gær blandingen
4. Tilføj nu æggene og ælt det hele rigtig godt sammen.

Bolledej inden hævning

Dej inden hævning

Bollerne efter 30min hævning

Efter 30min hævning

5. Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 30 min eller til dejen er hævet til dobbelt størrelse.
6. Form bollerne og stil dem til efter hævning i yderligere 20 min.
7. Pensel dem med æg og bag dem i ca 15 – 20 min i ovnen på 200gr.

Store boller

Store boller

Tror de skal prøves med chokolade stykker i næste gang 🙂