3 Servings ~ 30 minutes
  • Crêpes:
  • 50 g smør
  • 1 dl mælk
  • 1 dl appelsin saft
  • 90 g hvedemel
  • 2 æggeblommer
  • 2 spsk. koncentreret jordbærsaft
  • Evt. smør til stegning
  • Jordbær og rabarber:
  • 300 g friske jordbær
  • 3 rabarberstilke
  • 90 g sukker
  • 2 spsk. koncentreret jordbærsaft
  • Tilbehør:
  • Vaniljeis
Opskrift:

Crêpes med jordbær og rabarber

Crépes- de foldes når de er stegt

Crépes- de foldes når de er stegt

Prøv denne dejlige friske dessert, den er super nem at lave, selv for de uøvede.

Smelt smørret. Mælk, mel og appelsinsaft piskes til klumperne er væk. Æggeblommer, den smeltede smør og jordbærsaften tilsættes. Pisk det så det har en ensartet masse. Du skal bruge en lille stegepande når du laver dine crêpes. De steges over middelvarme og sørg for at det bliver en fin tynd pandekage. 🙂

Jordbær og rabarber

Jordbær og rabarber på panden

Jordbær og rabarber på panden

Jordbær og rabarber renses og skæres i skiver. Rabarberen og sukkeret skal opvarmes ved lav varme, så rabarberen afgiver væde. Tilsæt jordbærsaft.
Jordbærrene bliver tilsat, og pandekagerne foldes to gange og lægges ved siden af hinanden i panden. Noget af den varme saft der er i panden øses hen over pandekagerne. Lad det hele stå og simre ca. 1 min. tid. Crêpes med jordbær og rabarber smager super godt, især hvis du serverer dem med noget vaniljeis til. 🙂

 

De færdige crépes

De færdige crépes