4-5 personer Servings ~ 1 hour
  • 3 æggehvider
  • 1 dl sukker
  • 1 tsk vanilje sukker
  • 2 dl fløde
  • 1lille tsk vanilje sukker
  • hindbær og jordbær
Opskrift:

Jeg ville lave en lille kage som ikke var for fed. Jeg skulle nemlig på besøg hos min søster, som meddelte mig at hun er på skrump og hun ikke måtte/burde spise kage. Men jeg fik lokket hende til at spise mine små marengs lagkager. : )

Start med at piske æggehvider i 1 min til de begynder at blive luftige. Kom derefter sukker og vanilje sukker i og pisk det yderligere i 5 min til æggehviderne er helt stive og man kan vende skålen på hovedet uden noget falder ud. Kom bagepapir på en bageplade, find en lille rund form som du kommer dit marengs ned i – ca. 2 spsk.  Løft stille formen op og du får en fin rund marengs lagkagebund.

Hvis man ikke ejer en form kan man sagtens smøre dem ud i på bagepladen. De skal bages i ovnen på 175grader i 20- 25 min til de er sprøde og flækker lidt, Stil dem til afkøling herefter. Husk de må ikke pakkes ind så bliver de bløde. Lav de små marengs lagkager med fløde og bær. Det er virkelig en  super hurtig og nem opskrift som man kan få til, at se fantastisk ud.

Æggehvider med sukker og vanilje sukker

Æggehvider med sukker og vanilje sukker

Små runde marengs

Små runde marengs

Færdige marengs bunde

Færdige marengs bunde

Den færdige marengskage

Den færdige marengskage

Marengs med bær

Marengs med bær