12 stk. Servings ~ 45 minutes
  • 1 tsk. salt
  • 360 g hvedemel ca.
  • 3 tsk. bagepulver
  • 50 g. fint revet parmesan
  • 100-130 g. tomater ca.
  • 180 g. sorte oliven uden sten
  • 2 æg
  • 2½ dl. sødmælk
  • 2-3 spsk. frisk rosmarin
  • 125 g. smeltet smør
  • Tilsæt evt. kylling, bacon eller skinke i tern.
Opskrift:

Prøv vores lækre madmuffins med parmesan, tomat og oliven. De er virkelig lækre, og kan spises både varme som kolde, dog ville jeg foretrække dem kolde. De er også et rigtig godt alternativ til madpakken 🙂
Den er faktisk super nem og hurtig at lave, og det er kun fantasien der sætter grænser. Du kan tilsætte stort set hvad du vil i dine madmuffins.

Tomat, rosmarin, oliven og parmesan, klar til at blive tilsat

Tomat, rosmarin, oliven og parmesan, klar til at blive tilsat

Start med at tænd ovnen på 210 g. så den er varm når du skal bruge den. Sæt noget smør over ved svag varme, og lad det smelte.
Derefter sigtet du bagepulver, hvedemel og salt sammen i en stor skål. Nu skal de ingredienser du vil bruge i dine madmuffins gøres klar, i dette tilfælde er det tomater, oliven og parmesan. Tomater og oliven skæres i tern og den friske rosmarin hakkes fint, og blandes sammen med de tørre ingredienser.

De tørre ingredienser blandes sammen

De tørre ingredienser blandes sammen

Når det er gjort, pisker du æg og sødmælk sammen i en anden skål. De våde og de tørre ingredienser blandes sammen i den store skål, og det smeltede smør tilsættes. Rør dejen godt sammen og fordel dejen i nogle muffinforme.

Muffins med parmesan, tomat og oliven

Madmuffins med parmesan, tomat og oliven

De skal bage i ca 25 min. i den forvarmede ovn. Dine muffins vil hæve godt op, så pas på når du fylder dem i muffinsformene, de vil nemlig blive noget større 🙂
Du kan mærke efter med en tandstik om de er færdig bagte inden i, inden du tager dem ud af ovnen.

Muffins med parmesan, tomat og oliven, klar til at blive spist

Madmuffins med parmesan, tomat og oliven, klar til at blive spist

I disse madmuffins kunne man sagtens tilsætte kyllingestykker, der er skåret i små tern. Bacon eller skinke tern ville også være super lækkert af tilføje. Bare husk at baconen og kyllingen skal være stegt inden de blandes i dejen.