16-20 Servings ~ 1 hour 45 minutes
  • 25 g smør
  • 2 1/2 dl mælk
  • 25 g gær
  • 2 tsk sukker
  • 1/2 tsk krydder salt
  • 7 dl hvedemel
  • 2 pakker pølsehorns pølser af god kvalitet
Opskrift:

Pølsehorn er bare et hit hjemme hos os. Det er faktisk lang tid siden jeg har lavet pølsehorn i stedet for alm. salt har jeg denne gang anvendt kryddersalt som jeg brugte for at give lidt mere smag.

Start med at smelte smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt sukker, salt og 6 – 6 1/2 dl mel. Gem resten af melet til bordret når dejen skal rulles ud.  Slå dejen godt sammen og dæk skålen med et viskestykke og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem – Tilsæt evt. resten af melet.

Del dejen i 6 stykker og rul hvert dejstykke ud til en lang pølse. Sno nu dejen om pølserne ( del evt. pølsen i to). Pølsehornene lægges på en bageplade med bagepapir og skal efterhæve tildækket i ca. 15 min. Pensl pølsehornene med vand.  Bag dem midt i ovnen – til de er gyldne. ca 20 min ved 200 grader.

Smeltet margarine med mælk og gær

Smeltet margarine med mælk og gær
Dej færdige pølsehorns dej

Dej færdige pølsehorns dej

pølser med snoet brød omkring. Klar til oven

pølser med snoet brød omkring. Klar til oven

De færdige pølsehorn

De færdige pølsehorn