2 Servings ~ 45 minutes
  • 600 g blandet rodfrugter
  • 2 spsk honning
  • 2 spsk olivenolie
  • Salt
  • Peber
Opskrift:

Det er jo januar, og årets nytårsforsæt om slankekuren er sparket i gang – så hvorfor ikke gøre det lidt lækkert?
Rodfrugter kan faktisk blive rigtig lækre – hvis de bare tilberedes på den rigtige måde – Det er jo ikke ligefrem fordi en pose blandet rodfrugter ligger og smiler til dig, når den ligger i grøntafdelingen hos din lokale købmand. 🙂

Start med at skrælle rodfrugterne og skær dem ud i firkantet stave der er ca. lige store.

Rodfrugter skåret i stave

Skåret i stave

Find en god stor frysepose og kom dem i den. Her kommer tricket så, bland 2 spsk honning godt op med 2 spsk. olivenolie, lidt salt samt peber og rør indtil det har en lignende masse (Det kan hjælpe lidt at tilsætte 1 spsk varmt vand så er det nemmere at blande) – Straks efter kommer du dette i posen til dine rodfrugter, får slået en knude på posen og herefter skal du ryste det hele indtil du kan se at alle rodfrugter er smurt godt ind i vores herlige marinade.

Rodfrugter i posen med marinaden - Ryst ryst ryst ..

I posen med marinaden – Ryst ryst ryst ..

Rodfrugter i fad

I fad – Klar til at blive spist!

Rodfrugterne skal nu bare sættes i ovnen, i et fad, i ca. 40 minutter 180 grader så er de klar – De bliver rigtigt velsmagende og lige til at guffe i sig. 🙂
Ps. hjemme hos os plejer vi at i at lægge et par kinesiske hvidløg ved – De smager nemlig også super godt når de har været i ovnen – Husk at prik et par huller i dem før de ligges ved rodfrugterne da de ellers kan eksplodere – Og det klistre! 🙂