2-3 Servings ~ 15 minutes
  • ca. 2 1/2 dl havregrød
  • 1 tsk vanilje sukker
  • 1 tsk sukker
  • 3 spk mel
  • 1 æg
  • 1 tsk smør
  • margarine til stegning
Opskrift:

Det er så meget oppe i tiden med madspild, Og at danskerne er et af de lande der har mest madspild. Vi høre bestemt under dem der har alt for meget madspild, men nu er det slut og vi siger “nej tak til madspild”

Jeg har en datter, Isabella som jeg laver havregrød til hver morgen, ja faktisk til os alle tre, og der bliver altid noget tilbage. Jeg havde hørt fra en af møderene fra kirken hvor vi går i legestue, at hun lavede pandekager af det sidste havregrød. Det måtte jeg også prøve og de blev rigtig gode så tag og prøv det og være med til at bekæmpe madspild 🙂

Den lune rester af havregrøden fra morgenmaden  kommes i en skål eller brug gryden. Tilføj æg,  smør, sukker, vaniljesukker og mel i og rør det hele sammen. Kom lidt margarine på en pande. Kom 2  spsk havregrøds-pandekagedej på panden og steg de små pandekager i ca. 2-3 min på hver side så er de klar til at blive spist, lettere bliver det vidst ikke. Der bliver ca 6-8 små pandekager.

Vi spiste dem bare med lidt sirup som en lille formiddags  snack.

Tips: Mos en halv banan i eller hak lidt mørkt chokolade. Næste gang vil jeg prøve at lave dem uden mel altså i stedet for mel tilføje lidt ekstra havregryn.

Havregrød tilovers fra morgenmaden

Havregrød tilovers fra morgenmaden

Den færdige havregrød-pandekage dej

Den færdige havregrød-pandekage dej

Havregrøds-pande kager steges på en pande med smør

Havregrøds-pande kager steges på en pande med smør

Havregrøds-pandekager med sirup

Havregrøds-pandekager med sirup