4-6 Servings ~ 2 hours
  • 50g gær
  • 3 dl lunket vand
  • 50g margarine
  • 1 æg
  • 1 tsk salt
  • 50 g sukker
  • 575g mel
  • Remonce:
  • 100g margarine
  • 200g mørk farin
  • 35 g sirup
Opskrift:

Stjerne Brunsviger

Jeg har fået opskriften af en veninde som jeg har lært at kende på en skiferie og hun er et fantastisk menneske samt dygtig til at lave kager 🙂 Vi er begge to kageglade også har vi en svaghed for Royal Copenhagen 🙂 .

Men her er opskriften på stjerne brunsvigeren (vi kalder den Louise kage, hjemme hos os)

Start med at smelte margarinen i en gryde, og stil det tilside så det er “lillefinger temperatur”. Opløs gæren i vandet og herefter tilsætter du margarine, æg, salt, sukker. Pisk det sammen og tilføj melet under omrøring. Når dejen begynder at sætte sig, hælder du dejen ud på bordet og ælter den.

Stil dejen til hævning i 40 min. Beklæd en spring form med bagepapir og del dejen i 4 lige store stykker. Rul hver kugle ud til en cirkel, som har en diameter på ca 25- 26 cm. Kom den første cirkel i springformen og kom et lag remonce oven på, dog efterlad en 1-2 cm langs kanten så remoncen ikke flyder ud.

Kom den næste cirkel på og tryk med en finger hele vejen rundt i kanten for at lukke de to sammen. Derefter remonce, på dejen, sådan fortsætter du indtil sidste dejcirkel ligger øverst (øverste dej skal der ikke remonce på).

Husk at lukke kanterne til hele vejen igennem. Find et lille snapse glas og markere svagt midten på din dej. Så skal dejen skæres i 4 lige store kvarter. Del hver kvart igen så du har 8 dele også en gang mere så du har 16 dele – Så skal vingerne snoes. Tag fat i to vinger, som er ved siden af hinanden med hver sin hånd. Det i din venstre skal snoes to gange til venstre og det i din højre skal snoes 3 gange til højre. Tryk enderne eller spidserne sammen med fingrene. Det er nemmere end det lyder til 🙂 Det skal gøres med alle 16 vinger – 8 par hver. Til sidst ender du med en kage som ligner en stjerne.

Lad kagen hæve yderligere 30 min. Pensel den med mælk og bag den i en forvarmet ovn ved 180 grader i 20 min.

4 stykker dej

4 stykker dej

I springform beklædt med bagepapir

I springform beklædt med bagepapir

Første lag remonce

Første lag remonce

Anden lag remonce

Anden lag remonce

Skær den først i 4 dele

Skær den først i 4 dele

Nu i 8 dele

Nu i 8 dele

Husk 2 i hver hånd og drej modsat hinanden

Husk 2 i hver hånd og drej modsat hinanden

Klar til ovnen

Klar til ovnen

Den færdige stjerne brunsviger

Den færdige stjerne brunsviger