6-8 Servings ~ 30 minutes
  • 100 g mandler/ hasselnødder
  • 100g smør
  • 85 g sukker
  • ca 4 spsk glykose
  • 1 l carte´Dor chokolade is
Opskrift:

Her er den mest geniale ide til en nytårsdessert som virkelig imponere hver gang. De kan sagtens laves dagen inden – Dekorative og nemme.

Start med, at hakke nødder fint og bland dem sammen med smør, sukker og glykose hvis det ikke hænger nok sammen tilføj blot lidt mere glykose! ælt ingredienserne godt sammen og form det til en tyk pølse. Smid det 1-2 min i fryseren, skær derefter 3 cm tykke stykker ud og læg dem på en bradepande beklædt med bagepapir. Bag dem i en forvarmet ovn på 175 grader i ca. 10 min. De flyder en del ud så 4 per bageplade er passende. Tag dem ud af oven og efter et pr. sekunder kan man tage dem af pladen og sætte dem på et glas som ikke må være for stort, pres cirklerne blidt ned over glasset. Det kan ikke undgås, at nogle af dem knækker, men tøv ikke det kan bruges til pynt oven på isen, hvis cirklerne stivner inden, man når at forme dem, skal du blot smide dem i oven i 2 sekunder og de er klar til, at formes igen.

Sukker,smør,nødder og glykose

Sukker, smør, nødder og glykose

Dej til nøddekurv , smides 2 min i fryseren så dejen sætter sig og er nemmer at skære af

Dej til nøddekurv , smides 2 min i fryseren så dejen sætter sig og er nemmer at skære af

4 stk af 3 cm tykkelse ligges i hvert hjørne og bages i ca 10 min

4 stk af 2- 3 cm tykkelse ligges i hvert hjørne og bages i ca 10 min

Klar til at komme rundt om et glas

Klar til at komme rundt om et glas

Cirklerne trykkes let ned over et glas

Cirklerne trykkes let ned over et glas

Carte Dòr is passer perfekt til nytårsaften

Carte D´or is passer perfekt til nytårsaften

De færdige nøddekurve med carte Dór chokolade is

De færdige nøddekurve med Carte D´or chokolade is

Nøddekurve kan laves dagen inden og opbevares i en tæt beholder.

Nøddekurve kan laves dagen inden og opbevares i en tæt beholder.