4 Portioner ~ 35 minutter
  • Til karbonaderne
  • 600 g. hakket svinekød.
  • Rasp til panering
  • Salt og peber
  • Margarine til stegning
  • Til stuvningen
  • 400 g. dybfrosne ærter
  • 400-500 g. gulerødder
  • Vand
  • Salt og peber
  • Smørbollen/til sovs
  • Margarine
  • Hvedemel, der skal blive en stor bolle ud af det
  • Kartofler
Opskrift:

Karbonader med stuvede ærter og gulerødder, en go gammeldags ret 🙂

Elsker at komme hjem til min mor, for så får man altid lov til at bestemme hvad man skal have at spise til aftensmad. Denne gang valgte jeg at vi skulle lave karbonader med stuvede ærter og gulerødder. Det smager sindssygt godt, og kan huske at jeg elskede at få det som barn.

Karbonaden paneres i rasp

Karbonaden paneres i rasp

For at lave karbonader skal du have fat i noget karbonade fars. Svinefars. Nogle laver det dog også af halv svin og halv kalv. Så det er også en mulighed 🙂
Sæt noget smør over på en pande, og lad den smelte. Form karbonade farsen i de antal bøffer du skal have, vend dem i noget rasp og læg dem på panden. Krydr med salt og peber. De skal stege ca 6-8 min. på hver side.

Der steges

Der steges

Imens de steger har du sat noget vand over til kogning, her skal du tilsætte de hakkede gulerødder, og lade dem stå og koge i 7-10 min. Når der kun er et par minutter tilbage af kogetiden på gulerødderne, tilsætter du ærterne.

Karbonader med stuvede ærter og gulerødder

Karbonader med stuvede ærter og gulerødder

I en anden gryde laver du en smørbolle af margarine og mel, når der er en fast bolle, tilsætter du lidt vand af gangen. Brug vandet som du koger gulerødder og ærter i, det giver en god smag. Når du er ved at have en god sovs, den skal være tyk, tilsætter du de færdige gulerødder og ærter. Det er vigtigt at sovsen er lidt tyk inden gulerødder og ærter kommes i, da de også giver noget vand fra sig, så sovsen kan hurtig blive for tynd, hvis ikke du er opmærksom på dette. 🙂 Rør forsigtigt rundt i sovsen, og tilsæt lidt salt. Og så skulle det være færdigt.

Karbonaderne er ved at være færdige

Karbonaderne er ved at være færdige

Du kan servere denne ret med kartofler, men også uden. Hvis du vælger uden kartofler, skal du måske overveje at bruge lidt flere ærter og gulerødder end der står i opskriften. 🙂

Karbonader med stuvede ærter og gulerødder, klar til at blive serveret

Karbonader med stuvede ærter og gulerødder, klar til at blive serveret