2 Servings ~ 30 minutes
  • 550-600 asparges
  • 1 lille løg
  • 1 spsk. olie/smør til stegning
  • 1 dl fløde
  • 6 dl hønsebouillon/ fond
  • Salt og peber
  • Evt. maizena til jævning
Opskrift:

Jeg ville en dag prøve at lave noget som jeg aldrig havde prøvet eller smagt før, og da det i forvejen var ret koldt uden for, og min kæreste lagde hjemme med feber og ondt i halsen, tænkte jeg det skulle være en suppe. Da vi begge er ret vilde med asparges, tænkte jeg at en asparges suppe kunne være sjovt at prøve, så det blev det.

Jeg brugte udelukkende grønne asparges, men man kan også bruge de hvide. Hvis du vælger at bruge de hvide, skal du huske at skrælle dem inden. Jeg knækkede enderne af de grønne asparges, ved at bukke dem, og der hvor de knækker naturligt, er det du skal bruge. (Altså enden med hovedet på) Vask dem godt inden brug. Efterlad evt. hovederne og lidt til, til at pynte suppen med.

Asparges og løg til suppen

Asparges og løg til suppen

Jeg hakkede løget fint, imens jeg havde sat noget olie/smør over varmen i en gryde. Når olien/smøren er varm, tilsættes løget og de snittede asparges og svitses et par minutter. (Det må ikke tage farve)

Asparges og løg svitses

Asparges og løg svitses

Bouillon eller fond tilsættes og gryden bringes i kog. Det skal simre indtil aspargesene er lige akkurat møre. ( Vær opmærksom på at hvis aspargesene koges for længe, kan det påvirke smagen) Da aspargesene var møre, blendede jeg resten af suppen godt.

Klar til at blive blendet

Klar til at blive blendet

Kom asparges suppen gennem en si, og smag efterfølgende til med salt, peber og fløde.
Imens suppen står og simre, damper du aspargeshovederne som du kommer i suppen lige inden du serverer den.

Asparges hovederne dampes

Asparges hovederne dampes

Hvis du gerne vil have din asparges suppe skal være tykkere, kan du evt. jævne suppen med lidt maizena. Det smager rigtig godt med noget groft brød til, eller hvad du nu lige er til. 🙂

Den færdige asparges suppe

Den færdige asparges suppe