10-12 Servings ~ 1 hour
  • 1 mazarintærte
  • 1 hindbærroulade
  • 3 - 4 spsk romessens
  • 2 spsk kakaopulver
  • 3 spsk hindbærsyltetøj
  • + jeg havde lidt chokoladekage tilovers
  • 200g marcipan
  • 4 spsk sirup
  • 80 - 100 flormelis
  • 100g mørk chokolade
Opskrift:

Træstammer og  romkugler det er noget af det bedste jeg ved. Der ryger altid lige et par med hjem når jeg går til bagerne. Men jeg synes ikke træstammerne er som i gamle dage…. De spare på chokoladen i enderne. Så i stedet for at brokke mig, kan jeg jo bare lave nogle selv. Så her kommer opskriften på træstammer / Hjerter med masser af chokolade.

Smuldre kageresterne derefter tilsæt kakao pulver, romessens og hindbærsyltetøj og smag det til. Stil massen på køl ca 1/2 – 1 time. Del derefter dejen i 2 lange pølser, du vælger selv hvor tykke de skal være.  Stil dem tilbage på køl igen mens du laver marcipanovertræk, her er det bedst at marcipanen er stuetemperatur så den er nem at arbejde med.

Kagerne blandes godt sammen

Kagerne blandes godt sammen

Ælt marcipanen sammen med sirup og flormelis og rul den tyndt ud på et stykke bage papir. Pak de 2 pølser ind i marcipanen og skær træstammer ud i den størrelse du nu fortrækker, og stil dem nu på køl igen i ca. 1/2 times tid.

Klar til at rulles sammen

Klar til at rulles sammen

Tid til at skæres ud i mindre stykker

Tid til at skæres ud i mindre stykker

Smelt chokolade over et vand bad og dryp enderne 1-3 gang – Så er der træstammer. Man kan også lave hjerter som passer perfekt her til Valentines dag.

Tips:  Riv 20-30g chokolade i dejen (mørk eller lys chokolade) så bliver de mere konfekt agtig og hvis dejen er for smattet kan man knuse et par mariekiks i eller tilføje lidt havregryn. –  Brug gerne hjemmelavet kagerester.

lækre træstammer

lækre træstammer

Nyd dine træstammer med kaffe

Nyd dine træstammer med kaffe

Super lækre og friske

Super lækre og friske