20 Servings ~ 1 hour
  • 1 pk gær
  • 100 g margarine
  • 1 æg
  • 1 dl mælk
  • lidt salt
  • 1 spsk melis
  • 300 g mel
  • Fyld (Remonce):
  • 200 g smør (Blødt) f
  • Kanel 2 spsk ca.
  • 200 g farin
Opskrift:

Kanelsnegle

Smuldr gæren i skålen drys derefter salt udover og lad det stå lidt så gæren begynder at blive opløst.
Alt imens gæren bliver opløst starter du på at smelte margarinen
Når margarinen er smeltet, tager du det af varmen og hælder mælken oven i.
Hæld nu den lunkne blanding af mælk og margarine oven i skålen til gæren.
Tilsæt ægget. Rør rundt og tilføj melis og mel. Herefter rører du rundt og til sidst ælter du som en bolledej.
Stil dejen til hævning i ca. 1 time.

Imens kan du lave fyldet, der kaldes remonce, det er faktisk ret nemt.
Du blander de 3 ingredienser godt sammen til du får en creme lignende konsistens.

Remonce til kanelsnegle

Remonce

Når dejen har hævet skal den deles i 2 – Det gør det nemmere at rulle den synes jeg.
Rul de 2 stykker ud til en tynd firkantet bund. (Hvis du ikke helt kan ramme en firkant ved at rulle det ud, så snyd evt lidt og skær det firkantet :-))
Smør herefter vores fyld på – Gerne et godt lag 🙂 – Herefter rulles de sammen og skæres ud.

De bages ved 180 grader i ca 8-12 minutter efter størrelsen – Disse er forholdsvis små, hvis du laver dem større skal de nok have et par minutter ekstra.
Når de har en flot gylden farve er de færdige.

Remonce er smurt på dejen - Kanelsnegle

Remonce er smurt på dejen

Kanelsneglene er rullet sammen og klar til at blive skåret

Kanelsneglene er rullet sammen og klar til at blive skåret

Klar til en tur i ovnen - kanelsnegle

Klar til en tur i ovnen

Kanelsnegle færdige

Kanelsnegle færdige

Kanelsnegle færdige

Kanelsnegle færdige

Kanelsnegle færdige

Kanelsnegle færdige