30 - 40 småkager Portioner ~ 45 minutter
  • 375 g mel
  • 250 g margarine
  • 250 g sukker
  • 1/4 tsk. hjortetaksalt
  • Indholdet af en vaniljestang
  • Evt. en gammeldags kødhakker med "stjerne" form.
Opskrift:

Dejlig hjemmelavede vaniljekranse – Denne version er rigtig nem og lave også er der faktisk sparet lidt på margarinen i forhold til mange opskrifter jeg har prøvet.
Jeg synes stadig denne version er den bedste – Den vækker juleminder hver gang man spiser en. :-)
Denne opskrift laver vi med en gammeldags kødhakker hvor der er en stjerneform med til – Du kan godt lave det uden bare ved at rulle dejen sammen i pølser og lave små ringe ud af dem. Vil du have det helt rigtige look, så skal du anskaffe dig maskinen – Dog kan du sagtens lave lige så velsmagende vaniljekranse bare de ikke er takkede.

Opskriften er i sig selv rigtig simpel.
Før du starter bør du tage margarinen ud af køleskabet så den er blød før du starter, så er det nemmest at starte med.
Start med at blande alle ingredienser sammen sammen i en skål, mel, margarine, sukker, hjortetaksalt samt indholdet af vaniljestangen.
Rør det godt sammen og tag det derefter ud på bordet. Nu skal det æltes indtil du har fået samlet det hele sammen. I starten vil det smuldre rigtig meget men eftersom du kommer i gang vil det samle sig og til sidst blive en ensformige dej.

Dejen til vaniljekranse

Dejen til vaniljekranse

Dejen har været i køleskabet - Vaniljekranse

Dejen har været i køleskabet

Dejen stilles nu på køl i ca. 1 – 1½ time til har sat sig, så er den igen nemmere at arbejde med.

Tag dejen ud og kør den igennem kødhakkeren så den kommer ud i fine stjernepølser.

Så fine pølserne bliver ...

Så fine pølserne bliver …

Den gammeldags kødhakker med stjerneform

Den gammeldags kødhakker med stjerneform

Saml pølserne i små ringe og lig dem på pladen.
Vaniljekransene skal bages ved 175 grader i 10-12 minutter, til de er let gyldne.

Færdige vaniljekranse

Færdige vaniljekranse

Vaniljekranse - Ser de ikke lækre ud?

Vaniljekranse – Ser de ikke lækre ud?

Så er det bare at sætte tænderne i denne herlige småkage :-)