1,2 kg rullepølse bliver der. Servings ~ 2 hours
  • Svineslag - Ca. 1,5 kg.
  • Fint salt
  • Groft Salt
  • Frisk peber (Kværnet)
  • Løg ca. 200 gram fint hakket
  • Kødsnor
Opskrift:

Alle elsker rullepølse, er det ikke sådan? Vi har igennem noget tid nydt en “stegt rullepølse” fra en lokal slagter. Jeg synes denne smager bedre end den normale udgave, som jeg selvfølgelig stadig elsker.
Vi bestemte os for at prøve at lave en grillet rullepølse på en Weber Q3200 med rotesseri – Og resultatet blev fantastisk, ja har faktisk lige lavet en mere. 🙂

Det er faktisk rigtig enkelt at lave hjemmelavet rullepølse – Også er det altså noget kun billigere end dem man køber i supermarkedet, for ej at glemme smagen.

Som noget nyt har vi lavet en lille video af projektet, se den herunder 🙂

Et skal bruge et svineslag til at lave rullepølsen ud af, det kan du bestille ved den lokale slagter – Husk at bestille et par dage i forvejen så de kan få det hjem til dig.
Jeg bedte om et uden alt for meget fedt på.

Svineslag

Svineslag

Start med at pakke slaget ud og puds det af hvis du synes der stadig er for meget fedt på – En rullepølse skal dog gerne indeholde lidt fedt synes jeg, men en del af det ryger heldigvis når vi griller den.

Når slaget er pudset af skal det have en ordentlig omgang salt, her brugte jeg blot fint salt – Kødet er meget ferskt først så derfor skal der faktisk salt på til du skammer dig, også lidt mere. 🙂
Slaget pakkes nu sammen og ligges i en pose i køleskabet i ca. 2 dage. Sørg for det  er pakket godt ind da det smider lidt væske når det ligger og bliver saltet.

Efter to dage tages slaget ud af køleskabet og rulles ud igen. Nu skal det have en ORDENTLIG omgang groft salt – nærmest til kødet er helt dækket, herefter et ordentligt lag friskkværnet peber og sidst ca. 200 gram hakket løg.

Svineslag med salt og peber

Svineslag med salt og peber

Svineslag med salt, peber og løg.

Svineslag med salt, peber og løg.

Nu skal slaget snøres godt samme, start evt. med enderne for at holde mest muligt inde af vores dejlige fyld (Salt, peber & løg)

Svineslaget er klar til grillen

Svineslaget er klar til grillen

Herefter monteres den på rotisseriet og skal nu grilles indtil den har en kernetemperatur på 65 grader ca. Jeg griller det ved lidt under 200 grader.
(Det kan også sagtens grilles ved en noget lavere temperatur, så får du en mere “glaseret” overflade, dette er bestemt også lækkert!)

Grillet rullepølse

Grillet rullepølse

Grillet rullepølse - Færdig (Klar til at blive presset)

Grillet rullepølse – Færdig (Klar til at blive presset)

Grillet rullepølse - I presseren

Grillet rullepølse – I presseren

 

Så skal der presses - Grillet rullepølse

Så skal der presses – Grillet rullepølse

Herefter skal den køle af, kom den evt. i et par plastposer også i rullepølse presseren og ligge her natten over.

Færdig grillet rullepølse

Færdig grillet rullepølse

Grillet rullepølse - Wow det er godt!

Grillet rullepølse – Wow det er godt!