2-4 Portioner ~ 1 time 45 minutter
  • 1 god kylling
  • 1-2 øko citron
  • en stor håndbuld persille
  • ca 4 skalotteløg
  • groft salt
Opskrift:

Dejlig sprød citron kylling

Start med at forvarme ovnen til 235 grader.

Skyl citronen, riv skallen af og lig det til side, skær efterfølgende citronen i både. Skyl persillen og pil og skær skalotteløgene, kom det hele ind i kyllingen luk den til med madpinde.

Ingredienser til Citron kyllingen

Ingredienser til citron kyllingen

Fyldt kylling

Fyldt kylling

Smør kyllingen godt ind i en god oliven olie og krydr godt med salt og citronskal. Sæt kyllingen i ovnen i 15 min. Skru derefter ned til 180 grader og gi’ den yderligere 30 min.

Tag derefter kyllingen ud og lad den hvile i 30 min. Når den har hvilet skal den i ovnen på 300 grader i 7 – 10 min. Til den har fået godt med farve.

Fyldt kylling - Færdig

Fyldt kylling – Færdig

Køb en kylling af god kvalitet det betaler sig både smags mæssig og oftest er der mere kød på. Vi fik kartofler til som vi kom i ovnen i 30 min, mens kyllingen skulle hvile i de 30 min. Kom lidt krydderurtesalt på og drys evt. med persille. Væden i bunden af bradepanden fra kyllingen smager fantastisk. Enten kan du komme det i en gryde og tilsætte lidt maizena jævner, lidt fløde også har du verdens bedste sovs eller bare komme lidt oven på kartoflerne som den er.

Fyldt kylling med kartofler

Fyldt kylling med kartofler

Mums! Håber du synes godt om vores citron kylling