6-8 Servings ~ 5 hours
  • Bunden
  • 150g smør
  • 300g digestive kiks
  • Crem:
  • 3 blade husblas
  • 400g flødeost
  • saften og skal fra 1 citron
  • 1 1/2 dl cremefraiche 38 %
  • 125g flormelis
  • 4 dl piskefløde
  • 1 stang vaniljesukker
  • Frugt til pynt
Opskrift:

Cheesecake med blåbær og himbær

Jeg har prøvet at lave cheesecake på to måder. En hvor ostecremen skal bages i ovnen og denne her som er med husblas og som bare skal på køl. Jeg kalder den for den nemme udgave.

Start med at smelte smøren, mens det smelter knuser du kiksen. Jeg kommer dem i en pose og slår løs. Smør en springform af ca 22 cm i diameter. Kom kiksende i og hæld smøren over rør lidt rundt. Pres kiksen godt sammen og ca 1/2 – 1 cm op ad kanten. Bag kiksebunden i 15 min ved 200 grader til den er gylden på overfladen.

Cheesecake kiksebund

Cheesecake kiksebund

Udblød husblassen i en skål med koldt vand. Tag husblassen op og smelt husblassen over et vandbad. Rør flødeost, cremefraiche, flormelis, vaniljestangen,  saften og skallen fra citronen sammen til en jævn masse. Derefter kommer du husblassen i. Pisk fløden til luftig skum og vend også det i. Kom ostecremen på kiksebunden og stil den i køleskabet i 4 timer til cremen har sat sig .

Klar til køleskabet

Klar til køleskabet

Pynt med friske bær eller frugt. Der er en mange forskellige udgaver af cheesecake og det er en succes hver gang. Glæder mig allerede til at lave min næste cheesecake.